Giskana Fojermana Loci wody po naszymu, nie yno do rymu
 
Danga
Linki
Velorex
Godōmy po naszymu
Ślōnsk znany a niyznany
Piyrszo strona
O mie
Napisz do mie - kontakt 
Fraszki a powiedzynia
Radzijów, Rybnik
Fraszki a powiedzynia II
Fraszki a powiedzynia III
Opowiadania
Dlo dziecek
O Tigrze we fligrze
Dlo dziecek II
Slónsk downiyj
Slónsk dzisiej
Ślónsk dzisiej II
Ślónsk dzisiej III
Limeryki
Śpiywki ślónski
Limeryki II
Prziroda
Wiersze roztomańte
Wiersze roztomańte II
Wiersze roztomańte III
O Fojermanie
O kocie w samolocie
Po polsku - dla dzieci
Po polsku - różne
Po polsku - dla dzieci II
Po polsku - dla dzieci III
Po polsku - różne II
To już było (archiwum)
Podziel sie sobom
Bruksela
Miszmasz
Kiczka
Godej_haslo
Wożymy
 


Licznik

o2u.pl - darmowe liczniki

Ksiónżka gości

 

Nowości i zmiany


2006.08.06


Obiod


Warza dzisiej kluski ślónski ze róladóm,

do tego kapusta modro, do obiadu.

Prziznóm sie Wóm piyrsze zarozki do tego:

niy wiym, co mi wyndzie, bydzie to mój debiut.



Kartofli naszkrobia, uwarza na kluski,

pokreja podroba, szpyrki do kapusty.

Uwarza kómpotu, rabarber pokreja,

niy bydzie kłopotu, tako móm nadzieja.



Na nudle, na ciasto, wezna nudelkule.

Dyć już żech pociaproł rynkowy z koszule.

Kapusta trza krónżać, czy potrzyć na tarle?

Czy jo z wszystkim zdónża? Szanse móm tu marne.



Rosnóm te trudności, potrzebuja rady:

czy miynso bez kości mo być na rólady?

Jo wiym do terazka to yno, niestety,

że trzeba potrzaskać miynso na kotlety.



Rólady trza warzić, w brytfanie, we wodzie,

czy w oleju smarzić? Cało kuchnia w smrodzie.

Spolył żech rólady, zaloł żech to wodóm,

wszyndziy pełno sadzy. Horror! Jo Wóm godóm.



Kluski rozwarzóne, zostoł roztwór wodny,

rólady spolóne, jo je dali głodny.

Kapusta żech warzył, cało żech przesolył,

deklym żech sie sparzył, wszystko je na zoli.



Garce popolóne, w kuchni, jak po wojnie,

jo w pojstrzodku, w krómie, siedza se spokojnie.

Doszol żech do wniosku: wezna chleba krómka,

ze dwa zómbki czosku, zrobia se wodziónka.



Wiyncy sie niy bawia, idzie mi to słabo,

Jo kuchnia zostawia chyba lepszy babóm.


Fojerman


 
Copyright (c)2009-2017 {Fojerman}